söndag 21 februari 2010

Tysk Citronkaka

Smeten:
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
½ krm salt
1 tsk bakpulver
Riven skal från en citron

Fyllning:

Saften från en citron
2 dl florsocker
2 msk vatten

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en hålform som rymmer 1-1 1/2 liter. Smält smöret och låt det svalna.
Ha i ägg, socker, salt och citronskal i en bunke och vispa tills det blir pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smeten

Sätt in i ugnen i 30-40 minuter. Känn efter med provsticka.

Fyllning:
Pressa saften ur citronen och blanda med florsocker och vatten. När kakan är klar, gör små hål lite här och var i kakan så att du kan hälla fyllningen i. Välj själv hur mycket du vill hälla i. Låt kakan svalna helt innan du äter den.

Ät och njut!

Så gott säger jag bara! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unika Besökare

StatCounter