söndag 1 november 2009

Halloweentårta

Här får ni receptet på tårtan jag gjorde igår.

Halloweentårta

50g smör
2 ägg
2 dl socker
½ dl Kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Fyllning
200 g vit choklad
4 dl vispgrädde

Garering
300g dekormassa
florsocker
50g mörk choklad
orange och grön karamellfärg

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform

  2. Smält smöret och låt det svalna

  3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Skikta ner de torra ingredienserna varvat med mjölken.

  4. Vänd sist i smöret, rör till en slät smet.

  5. Bre ut smten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt kakan sedan svalna en stund innan du själper upp den att kallna under bakduk.

  6. Till fyllningen: bryt chokladen i små bitar, smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugnen. Låt sedan svalna till rumstemperatur.

  7. Vispa grädden och vänd ner chokladen.

  8. Dela kakan i tre bottnar, bre fyllning mellan varje. Spara lite fyllning att bre uppe på tårtan och ett lager runt tårtan. (för att dekormassan ska få fäste)

  9. Kavla ut dekormassan till en tunn platta på florsockerbestrött bakbord. Täck tårtan med plattan.

  10. Smält den mörka chokladen, fyll chokladen i en spritspåse och spritsa ut spindelnät på tårtan.

  11. Vill ni göra pumpor, färga lite dekormassa orange och forma små pumpor. garnera med blad som färgas gröna. Spritsa ögon och mun med lite smält choklad.


Dekormassa och orange karamellfärg finns att köpas på Panduro.


Annars kan man alltid göra den själv;) Här kommer receptet:

Dekormassa

1 msk gelatin
4 msk kallt vatten
30 gr shortening el cocosfett
120 ml vit baksirap
ev några droppar smakessense
850 gr siktat florsocker

Ta en kastrull och häll i vatten och gelatin. När gelatinet är smäll tillsätt shortening/cocosfett och låt det smälta. Låt blandningen svalna lite. Sikta upp florsockret i en stor bunka och häll vätskan över. Sen är det bara att knåda!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unika Besökare

StatCounter