Tänkte dela med mig av receptet på mina Semlor!
50 g Jäst
3 dl Mjölk
2 tsk Kardemumma (malen)
1½ dl Socker
½ tsk Salt
150 g Smör (rumsvarmt)
1 Ägg
ca 11 dl Vetemjöl
- Värm mjölken med Kardemumman tills det blir fingervarmt, ca 37 grader
- Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk, socker, salt, smör och ägg. Rör till jästen lösts upp
- Tillsätt mjöl lite i taget tills du får en smidig deg
- Jäs degen under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter
- Baka ut degen till runda bullar, ca 15 st, låt sen jäsa i ca 40 minuter till dubbel storlek
- Pensla med upp vispat ägg
- Grädda i mitten av ugnen 200 grader i ca 10 minuter
Fyllning:
400 g Mandelmassa
1 dl Grädde
Bullmassa från bullarna
8 dl Vispad grädde
- Riv ner mandelmassan i en bunke med ett rivgärn
- Blanda i o vispad grädde samt bullmassa från bullarna (gröp ur bullarna så du får plats med mandelröran)
- Klicka i smeten i bullarna, toppa med vispad grädde.
- På med locket och sikta på florsocker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar