onsdag 13 februari 2013

Mina Semlor

Tänkte dela med mig av receptet på mina Semlor!
50 g Jäst
3 dl Mjölk
2 tsk Kardemumma (malen)
1½ dl Socker
½ tsk Salt
150 g Smör (rumsvarmt)
1 Ägg
ca 11 dl Vetemjöl

  • Värm mjölken med Kardemumman tills det blir fingervarmt, ca 37 grader
  • Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk, socker, salt, smör och ägg. Rör till jästen lösts upp
  • Tillsätt mjöl lite i taget tills du får en smidig deg
  • Jäs degen under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter
  • Baka ut degen till runda bullar, ca 15 st, låt sen jäsa i ca 40 minuter till dubbel storlek
  • Pensla med upp vispat ägg
  • Grädda i mitten av ugnen 200 grader i ca 10 minuter
Fyllning:
400 g Mandelmassa
1 dl Grädde
Bullmassa från bullarna
8 dl Vispad grädde

  • Riv ner mandelmassan i en bunke med ett rivgärn
  • Blanda i o vispad grädde samt bullmassa från bullarna (gröp ur bullarna så du får plats med mandelröran)
  • Klicka i smeten i bullarna, toppa med vispad grädde. 
  • På med locket och sikta på florsocker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unika Besökare

StatCounter